Tajomstvo chutného zeleninového šalátu


dochucujeme bylinkami
Zeleninové šaláty sú biologicky veľmi hodnotné, majú nízku energetickú hodnotu a nízky glykemický index. Môžete ich jesť kedykoľvek bez výčitiek svedomia.
Prichystať chutný šalát nie je žiadna veda. Stačí mať k dispozícii kvalitnú zeleninu.

Alfou a omegou dobrého šalátu je zálievka. Použite vinný ocot alebo citrónovú šťavu.
Podstatnou zložkou nálevov je kvalitný za studena lisovaný olej. Obsahuje hodnotné nenasýtené mastné kyseliny. Kto má rád stredomorskú kuchyňu určite uprednostní olivový olej lisovaný za studena. Jeho priaznivé účinky na organizmus sú všeobecne známe.

Nahraďte kamennú soľ za morskú. Alebo Himalajskú. Má oveľa viac hodnotných minerálov.
Používajte iba kvalitné korenie, najlepšie ak si sami nameliete.

Dochucujte bylinkami. Tu sa fantázii medze nekladú. Dochucujte petržlenovou, kôprovou, zelerovou vňaťou, výborné je i oregano, bazalka, medovka a mäta.
Cesnak nesmie chýbať.

Pripravujeme ho pár hodiny pred podávaním, aby sa dokonale odležal a spojili chute.

Dobrú chuť:-)