Lasagne

Lasagne pripravujem na mnoho spôsobov a výsledok vždy stojí za to. 
Túto lososovo- špenátovú variantu poznám iba krátko, ale veľmi som si ju obľúbila.
lasagne 1
Najprv si pripravíme hustejší bešamel. Rozpustíme  maslo, pridáme múku a za stáleho miešania  prilievame mlieko. Dochutíme soľou, nastrúhaným muškátovým orieškom a čiernym korením. Môžeme dochutiť aj smotanou. Aby sa mi netvorili hrudky, používam ponorný mixér.
Špenát: listy čerstvého špenátu ( v tomto recepte je použitý novozélandsky špenát) podusíme a ochutíme cesnakom a soľou.
Používam údený losos, ktorý už nijako ďalej neupravujem.  
Pláty lasagní môžeme namočiť do vriacej vody...stačí iba toľko, aby boli tvárne (aby sa nelámali)
Vrstvenie: Na spodok zapekacej misy dáme pláty lasagní, vrstvu špenátu, lososa a bešamelu. Ja robím dve vrstvy. Ukončíme to plátmi lasagní s vrstvou bešamelu a nastrúhaným syrom.
Dáme zapiecť na 45 min.

Suroviny:
-bešamelova vrstva: maslo, mlieko, múka, soľ, muškátový orech, čierne korenie
-špenátová vrstva: čerstvý špenát, cesnak, soľ, maslo
-údený losos
-lasagne pláty

 Boli sme na prechádzke a žihľava sa nám priam núkala. Tak som receptík trošilinku pozmenila :-)

********
Lasagne so sójovou drťou a cuketami chutia tiež výborne.
lasagne 2