Moje fialky

Takto krásne sa nám rozrástli fialky, ktoré sme doniesli z lesa pred dvoma rokmi.A to som odfotila iba tretinu smile emoticon


Vedeli ste o tom, že fialky sú jedlé a na liečenie sa používa celá rastlina?

Na zdobenie sú veľmi efektné, krásne voňajú a sú liečivé. 

Odložené na "zimu" v mede a kokosovom oleji.



Zelené, čo príroda dala, očistíme a dáme do hrnca. Zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme a dochutíme soľou, korením, cesnakom. V hrnci polievku rozmixujeme ponorným mixérom, môžeme ju zahustiť zemiakmi alebo lyžicou múky...a zjemniť mliekom alebo smotanou.
Ozdobíme a podávame :-)


Náš obľúbený proteínový nápoj ochutený a ozdobený fialkami.



Fialkový „špic“
- krém: kešu oriešky (cez noc namočené), citrón, med, lupienky fialiek
- plnka: lieskové oriešky, banán, avokádo
- spodné kolečko: lieskové oriešky, sušené datle, kakao
Banánovo -kokosová kocka
- čoko krém: avokádo, banán, kakao
- kokosový tuk, kokosová múčka, banán
- spodná vrstva: kokosový tuk, kokosová múčka, sušené slivky, vlašské orechy

Pozývam vás na moju novú stranku: www.beatazahumenska.sk

viac nápadov ako uchovať a pripraviť fialky nájdete  TU