tag:blogger.com,1999:blog-90421942560815216092024-02-22T10:16:19.854-08:00VITALFORLIFEbetatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comBlogger97125tag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-721550434226196352017-01-03T00:10:00.000-08:002017-02-06T01:24:56.998-08:00Palacinkove variácie
Makové palacinky
Mak zalejeme vodou a necháme niekoľko hodín alebo cez noc
stáť. Mixujeme kým nevznikne biela tekutina (makové mlieko)
Cesto:
Makové mlieko (aj s makom), špaldová múka hladká, vajíčko
(nemusí byť), štipka soli a vanilkový cukor podľa chuti. Urobíme palacinkové
cesto ako bežne.
Plnka:
Ľubovoľné sezónne ovocie. Plnila som čerstvými jahodami (pár
som vidličkou rozpučila) aby betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-30866309137725978792016-06-21T13:30:00.000-07:002016-06-21T13:40:36.873-07:00Zdravé srdce
Vaše srdce sa vám poďakuje, ak mu doprajete špeciálny
prášok, vytvorený tak, aby sa dokonale rozpustil v Aloe vera šťave alebo v inej
tekutine a poskytol tak organizmu výživné látky potrebné pre zdravú funkciu
srdcovocievneho systému.
Prípravok podporuje zdravú hladinu homocysteinu,
dodáva koenzým Q10 (CoQ10) pre správne fungovanie buniek a antioxidanty
potrebné pre zdravé srdce.
betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-59429942453135088102015-07-06T15:49:00.000-07:002016-06-01T12:08:16.185-07:00Balíček na cesty nielen pre deti
Chystáme sa na cesty a ja rozmýšľam, čo treba ešte
dokúpiť.
A manžel ma podpichuje, že ak by pristavil kamión, ja
by som ho dokázala naložiť s „potrebnými“ vecami.
opaľovací krém
Ale letná dovolenka je nielen o oddychu ale aj o nečakaných
udalostiach.
Na čo treba myslieť:
Ochrana pred slniečkom, spálená a vysušená koža, alergia na slniečko, pupence, betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-50663883131236528252015-04-14T07:46:00.002-07:002016-04-07T02:55:04.802-07:00Moje fialkyTakto krásne sa nám rozrástli fialky, ktoré sme doniesli z lesa pred dvoma rokmi.A to som odfotila iba tretinu smile emoticon
Vedeli ste o tom, že fialky sú jedlé a na liečenie sa používa celá rastlina?
Na zdobenie sú veľmi efektné, krásne voňajú a sú liečivé.
Odložené na "zimu" v mede a kokosovom oleji.
Zelené, čo príroda dala, očistíme a dáme do hrnca. Zalejeme vriacoubetatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-12317639129792781072015-01-25T13:51:00.002-08:002015-01-25T13:53:57.008-08:00Banánová tortička (raw)
Moja prvá RAW tortička.
Na prvý pohľad nevyzerá až tak lákavo, ale bola výborná.
Tmavá dolná vrstva: vlašské orechy, slnečnicové semiačka, sušené
slivky, kakao
(Všetko spolu vymixovať vo food procesore a rovnomerne
rozložiť vo forme s odnímateľným dnom )
Banánová vrstva: na hrubšie kolieska nakrájané banány
Svetlejšia vrstva: Kokosový tuk, strúhaný kokos, banán a&betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-72364330339605725042014-09-21T11:40:00.001-07:002014-09-21T11:57:37.125-07:00Hrnčekový...
Hrnčekový kokosovo banánový zákusok
Cesto:
1 hrnček trstinového cukru
3 ks vajec
1 hrnček mlieka (môže byť aj
kokosové)
1 hrnček oleja
1,5 hrnček špaldovej múky
1 ks kypriaceho prášku do
pečiva
2 hrnčeky strúhaného kokosu
Vrstva „krému“
Džem podľa chuti
Vrstva banánu alebo na každú
kocku hrubšie koliesko banánu
Poleva:
kvalitná čokoláda na varenie
lyžica kokosového betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-72135838175912988782014-07-02T11:03:00.000-07:002014-07-02T11:03:43.788-07:00Bylinkove oleje
Vyrobte si vlastný bylinkový olej
Ako základ môžete použiť ľubovoľný ale kvalitný olej a pridať
bylinky od výmyslu sveta: rozmarín, kôpor, koriander, kapucinku, saturejku, yzop a ďalšie
aromatické bylinky...
Oleje sú vhodné na ochutenie šalátov, pri grilovaní ale aj
na zvýraznenie chuti a vône rôznych pokrmov.
betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-16023216300408261702014-06-16T12:42:00.004-07:002014-06-16T12:45:08.193-07:00Zelené polievky
Moje jednoduché zelené polievky.
Stále iné a stále chutné...nedá sa pokaziť.
Zelené, čo príroda dala, očistíme a dáme do hrnca. Zalejeme
vriacou vodou, krátko povaríme a dochutíme soľou, korením, cesnakom. V hrnci
polievku rozmixujeme ponorným mixérom, môžeme ju zahustiť zemiakmi alebo lyžicou
múky...a zjemniť mliekom alebo smotanou.
V tejto polievke dominuje špenát, betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-85748859317968240762014-06-12T05:57:00.002-07:002016-08-17T09:57:59.272-07:00Vegeta
Po tom, ako
som si pozrela zloženie rôznych dochucovadiel, rozhodla som sa, že si budem
vegetu pripravovať sama.
Vegeta je
zmes sušenej zeleniny a rôzneho korenia, ktorou ochucujeme naše jedlá.
Najlepšia je domáca, lebo vieme ako vznikla a čo sme do nej dali. A v
neposlednom rade vieme aj veľmi slušne experimentovať s bylinkami a pripraviť
dochucovadlo nekonečnej chuti.
Niektoré
recepty betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-12195475814544493352014-05-31T03:03:00.000-07:002014-05-31T03:27:08.809-07:00Bazový sirup - 2
Tohto roku som sa znova pustila do sirupov. Po žihľavovom na
rad prichádza bazový.
Príprava je vždy poľa tohto základného receptu:
1 dávka:
10-20 kusov bazových kvetov ( aj
viac) + iné ylinky
1 l vody
1 kg cukru (trstinový)
1- 2 kusy citrónu
kyselina citrónová ( ak chceme
uskladniť dlhšie) podľa chutí. Môžeme
nahradiť citrónom.
Podrobnejší postup je tu
Moje betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-29385107664588786702014-03-23T14:48:00.001-07:002017-03-24T01:50:32.202-07:00Fialky
Vedeli ste o tom, že fialky sú jedlé a na liečenie sa používa celá rastlina?
Ja som sa zatiaľ sústredila iba na kvety.
Kandizované fialky ako jedlá dekorácia boli veľmi obľúbené vo viktoriánskej dobe. Svoj pôvod vraj majú v Toulouse (v meste fialiek). Celé mesto každoročne zakvitne tisícami fialiek. Fialky sa však v tomto meste nielen pestujú, ale aj spracúvajú. Okrem betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-59302138859462684652014-02-28T13:31:00.002-08:002014-03-30T13:47:37.192-07:00Aloe vera a zvieratá
Tak, ako priaznivo pôsobí aloe vera na zdravie človeka,
pôsobí aj na všetky živé tvory.
Ja nemám domáce zvieratá, ale zo skúseností mojím kamarátov viem, že používanie aloe
vera je bezpečné a veľmi účinné. Nie sú stanovené žiadne pevné pravidlá, ani dávky. Dávka sa môže podať jednorázovo, alebo denná dávka môže byť rozdelená do dvoch, alebo aj viac dávok.
Pridajte do potravy / vodybetatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-39680302734385181252014-02-27T13:54:00.001-08:002016-04-27T04:11:24.413-07:00Kožné problémy
Choroby kože: akné, vyrážky, lupienka, ekzémy, rakovina kože, bercové vredy, poranenie kože, bradavice, kurie oká, alergie kože, materské znamienka, pehy, svrbenie kože, zhrubnutie kože, lúpanie kože, lupiny, potenie sa, opuchy kože., strpčujú život mnohým, inak zdravým a aktívnym ľuďom. Pôvod týchto kožných porúch je rôzny – niekedy majú genetický základ inokedy ich podnietia vonkajšie faktorybetatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-89647555398893336522014-02-24T11:20:00.000-08:002014-04-08T11:25:52.226-07:00VITAL 5
Moderný životný štýl a stravovacie návyky spôsobujú, že
mnohí trpia nutričným deficitom. Výskumy potvrdzujú, že neprijímame denne
dostatočné množstvo základných živín. Žijeme v hojnosti a predsa naše
telo trpí. Navyše je bombardované znečisteniami
zo životného prostredia, fyzickým a mentálnym stresom.
Ako sa cítiť skvele ?
Riešením je jesť zdravo, cvičiť, myslieť betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-60296401556701634382014-02-24T05:40:00.000-08:002015-04-10T02:05:37.220-07:00medvedí cesnak 2
Ako sa tešiť z medvedieho cesnaku čo najdlhšie?
Okrem mrazenia som urobila medvedí cesnak v oleji (môžme pridať aj soľ), v horčici
(zvolila som si dijonsku) a pripravila som skvelú nátierku zo slnečnicových
semien (mleté slnečnicové semiačka, sušené paradajky, medvedí cesnak, soľ)
V chladničke vydržia viac dní až týždne..
viac tubetatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-57212009626932996492014-02-17T13:27:00.002-08:002014-02-17T13:29:00.081-08:00brownies
CVIKLOVÉ BROWNIES:
Niekomu môže vadiť cviklová príchuť, ale verte mi, je to výborný koláčik :-)
Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády a 100
g masla. Do horúcej zmesi pridáme na jemno nastrúhanú väčšiu cviklu a všetko
spolu rozmixujeme do hladka.
V druhej nádobe vyšľaháme 3 vajíčka s trstinovým cukrom (100 g ) a primiešame čokoládovo-cviklovú zmes.betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-42118368748932722192014-02-11T14:38:00.001-08:002014-02-11T14:40:49.103-08:00Jednozrnka
Jednozrnka je prvá pšenica ľudstva.
Predpokladá sa, že sa
pestovala už pred 10 000 rokmi a z nej sa postupne kultivovali ďalšie
odrody. Nové odrody majú väčší výnos a lepšie
pekárenské vlastnosti. Jednozrnka sa
prestala takmer pestovať, hoci sa jej darí aj pri extrémnych podmienkach a je
odolná voči chorobám.
Dnes sa však znova dostáva do povedomia ľudí a získava
betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-51123488745531622412014-02-03T12:00:00.000-08:002014-03-30T13:59:41.222-07:00Kapucínka
Minulého roku som ju
pestovala prvý krát a už nikdy z našej záhrady nebude chýbať.
Nie je len
krásna a nenáročná, ale celá rastlina je liečivá.
Žlté a oranžové kvety kvitnú
na popínavej rastline od júna do októbra
Jedlé sú listy, kvety, korene aj semená. Rastlinka má pikantnú chuť, podobnú
žeruche.
Spestrí a dochutí nielen
chlebík s maslom a betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-50024559489562085462014-02-02T12:03:00.000-08:002014-03-30T12:58:20.770-07:00DEŇ BEZ JEDLA
Sú situácie, kedy si naše telo žiada, aby sme dobrovoľne nejedli - v čase ochorenia, psychického vypätia, v čase, keď sa potrebujeme koncentrovať na prácu, učiť sa …
Podporuje samo liečenie, pomáha očistiť telo, upokojiť a rozjasniť myseľ, zlepšiť koncentráciu, výkonnosť.
S hladovaním začnime až vtedy, keď sme presvedčení o jeho blahodarných liečivých účinkoch a vopred sa tešíme na betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-5849569049301075372014-01-31T09:20:00.003-08:002014-01-31T09:20:36.354-08:00Zelená polievka
Dostala som chuť na zelenú vitamínovú bombu.
V mrazničke
som našla medvedí cesnak, šťaveľ, kôpor, petržlenovú vňať a špenát. Z každého
som odobrala za hrsť, podusila na olivovom oleji, rozmixovala a pridala som
zemiačky nakrájané na menšie kocky. Hotovú
polievku som zahustila múkou a dochutila smotanou, balzamikovým octom a soľou.
betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-23032855336795863072014-01-30T13:07:00.001-08:002014-01-30T13:11:44.471-08:00Mrkvový perkelt.
Minuloročnú úrodu mrkvy sme mali veľmi bohatú a takýto perkeltík
by som robila denne. Mňam...
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu a pridáme očistenú,
na tenké kolieska nakrájanú mrkvu. Mne
chutí s veľa cesnakom a tymianom. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Restujeme kým sa prebytočná voda neodparí a mrkva nezmäkne. Servírujeme s ryžou
alebo iba so betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-4604208881133572652014-01-03T00:15:00.002-08:002015-05-13T13:36:25.090-07:00
„Hoci sa nikto nemôže vrátiť späť na začiatok a urobiť
všetko inak, každý z nás môže začať odznova už dnes a dosiahnuť nový, lepší
koniec.“
Tento citát rezonuje vo mne začiatkom každého roku. Mám rada
toto obdobie. Som pozitívne naladená, plánujem, dávam si predsavzatia, vytyčujem
si ciele...
Prelom rokov je ideálny čas (a dúfam, že aj pre mnohých z vás)
na zhodnotenie uplynuléhobetatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-58900246276547909422013-12-04T11:35:00.000-08:002014-01-11T11:37:11.608-08:00Slnečnicová nátierka
Olúpané slnečnicové semiačka namočíme do vody asi na hodinu,
sušené paradajky na 10 minút. Všetky suroviny dáme do mixéra a mixujeme
do hladka. V prípade potreby prilejeme vodu v ktorej boli paradajky.
Ja mám rada kusovejšiu konzistenciu :-)
slnečnicová nátierka
Je to výborná nátierka na čerstvý chlebík ale aj na hrianky.
Suroviny: slnečnicové semiačka, betatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-52850042821587098062013-11-27T10:11:00.000-08:002014-01-17T15:12:36.583-08:00Žerucha
Chutná a nenáročná bylinka, ktorú si môžete vypestovať v každej kuchyni.
žerucha
Obsahuje vitamíny A, B, C, E, K, z minerálnych látok draslík, vápnik, meď,
železo, horčík, jód, fosfor, horčík, chróm...a v neposlednom rade živé enzýmy a chlorofyl.
Celoročne, ale obzvlášť teraz, v tomto sychravom počasí prospeje vystresovanému a vyčerpanému
organizmu.
Prečisťuje krv abetatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9042194256081521609.post-90249022129409318472013-11-26T15:11:00.000-08:002014-01-17T15:12:01.905-08:00soja
Ryža s „mäskom“
V minulosti mi pri myšlienke ryže so sójovým mäsom prebehol mráz po chrbte. Ak ste na tom
podobne, určite vyskúšajte tento recept a zmeníte názor.
Kvalitnú ryžu ani netreba špeciálne pripravovať. Ja som ju
jednoducho uvarila v slanej vode a scedila.
Sójové kocky som pripravila podľa návodu. Pre istotu som
vodu menila 2x J
Na olivovombetatihttp://www.blogger.com/profile/08805239792344653842noreply@blogger.com