Terapia farbami



Terapia  farbami  je mimoriadne   účinná   metóda.  Je  príjemná,  nebolí  a  pôsobí  okrem  tela  i  na  našu psychiku.



Zelená je farba pôsobí upokojujúco. Posilňuje sebavedomie a pomáha stabilizovať kolísavú náladu. Je to farba prírody, prebúdzajúceho sa jara, harmónie a nového života. Poskytuje nám mier a bezpečnosť.
Červená farba hreje. Je symbolom života, energie, lásky, no zároveň i agresie a vášne. Podporuje látkovú výmenu a vylučovanie i chuť k jedlu. Preto sa používa hlavne pri zlom trávení, nedostatočnej funkcii obličiek a na prečistenie organizmu. 
Ružová je  farba čistých duševných pocitov na vyššej duchovnej úrovni, farba nehy a jemnosti. Prináša dodrú náladu, ukľudňuje a povzbudzuje.
Oranžová farba je symbolom veselosti, optimizmu a radosti zo života. Je to farba mladosti a zdravia. Pomáha pri depresii, letargii, pesimizmu a nespokojnosti
Žltá je farba múdrosti, inteligencie a myslenia
Modrá  farba symbolizuje pokoj a duševnú hĺbku. Chladí. Liečiteľsky je vhodná pri nespavosti, ukľudňuje nervovú sústavu, odstraňuje kŕče, tlmí bolesti.
Fialová farba je  farba inšpirácie, mystiky, mágie a kúziel, spirituality a tvorenia zázrakov. Symbolizuje spojenie matérie a ducha
Hnedá farba je  farba zeme. Dáva nám pocit stability, bezpečia, tepla a útulnosti.
Biela symbolizuje čistotu tela i duše.