Zelená farba sa spája odjakživa s prírodou, s rastlinami. Tie majú aspoň jednu časť zelenú. Za zelené časti rastlín vďačíme chlorofylu, zázračnej molekule, ktorá v rastlinách premieňa slnečnú energiu na chemickú, anorganické látky na organické bielkoviny, uhľohydráty, minerálne soli, vitamíny a enzýmy. Fotosyntéza je najdôležitejší proces pre život na Zemi.
Silu zelených výhonkov predstavujeme ako kombináciu mladého jačmeňa, mladej pšenice a ďateliny. Pozrime sa teraz na jednotlivé rastlinky.
Mladý zelený jačmeň
Je známe, že po vyklíčení rôznych semiačok sa množstvo minerálov a vitamínov zvyšuje o 50-200% . Mladý jačmeň organizmus vyživuje a aj čistí zároveň. Zbavuje organizmus toxických látok. Zvyšuje prenos kyslíka v krvi. Vyznačuje sa silnou antioxidačnou aktivitou. Obsahuje vitamíny C, E a vitamíny radu B: B1, B2, B3, B6, biotín, kyselinu listovú, kyselinu pantotenovu a cholín. Obsahuje všetky základné aminokyseliny, teda základ proteínov, veľké množstvo enzýmov, ktoré štartujú všetky pochody v našom tele. Šťava z mladých jačmenných výhonkov je minerálny kokteil – draslík, vápnik, horčík, železo, sodík, meď, fosfor, zinok a mangán. Mladý jačmeň obnovuje acidoalkalickú rovnováhu. Pomáha tak pri prekyslení organizmu dôsledkom stresov a nesprávnej výživy. Reguláciou zásaditosti upravuje priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi.
Mladá pšenica
Zelená vňať pôsobí priaznivo pri rôznych zdravotných problémoch. Osviežuje organizmus a dodáva energiu. Na druhej strane pôsobí aj na kvalitu spánku. Pomáha pri chudokrvnosti, podporuje funkciu pečene a detoxikuje. Pôsobí pozitívne na celú tráviacu sústavu. Predstavuje najrozmanitejšiu kombináciu minerálov, vitamínov a stopových prvkov.
Mladá ďatelina
Sila ďatelinky sa skrýva už aj v názve „ alfa-alfa“, znamená otec všetkých potravín. V prírodnom liečiteľstve je známa už niekoľko storočí na rôznych kontinentoch. Jej zaujímavosťou je aj to, že korene tejto drobnej rastlinky zasahujú do hĺbky niekedy aj 20 metrov. Vďaka tomu sa dostanú k živinám i na vyprahnutej pôde a nám užívateľom poskytnú najbohatší zdroj minerálnych látok.