Sila zelených výhonkov


Zelená farba sa spája odjakživa s prírodou, s rastlinami. Tie majú aspoň jednu časť zelenú.  Za zelené časti rastlín vďačíme   chlorofylu,  zázračnej molekule, ktorá v rastlinách premieňa slnečnú energiu na chemickú, anorganické látky na  organické  bielkoviny, uhľohydráty, minerálne soli, vitamíny a enzýmy. Fotosyntéza  je najdôležitejší proces pre život na Zemi. 
Chlorofyl má unikátne  vlastnosti a preto dokáže pôsobiť na rad zdravotných aspektov v ľudskom tele. Vďaka podobnosti s hemoglobínom významne napomáha pri chudokrvnosti. Pozitívne výsledky môžeme očakávať aj pri kožných onemocneniach, podporuje hojenie a má dezinfekčné účinky. Pôsobí priaznivo na celú tráviacu sústavu ( od ústnej dutiny, cez žalúdok, po črevá). Podporuje peristaltiku, pomáha eliminovať toxíny a škodlivé mikroorganizmy. 
Silu  zelených výhonkov  predstavujeme  ako  kombináciu mladého jačmeňa, mladej pšenice a ďateliny. Pozrime sa teraz na jednotlivé rastlinky.
Mladý zelený jačmeň
Je známe, že po vyklíčení  rôznych semiačok sa množstvo minerálov a vitamínov zvyšuje o 50-200% .  Mladý jačmeň organizmus vyživuje a aj čistí zároveň. Zbavuje organizmus toxických látok. Zvyšuje prenos kyslíka v krvi. Vyznačuje sa silnou antioxidačnou aktivitou. Obsahuje vitamíny C, E a vitamíny radu B: B1, B2, B3, B6, biotín, kyselinu listovú, kyselinu pantotenovu a cholín. Obsahuje všetky základné aminokyseliny, teda základ proteínov, veľké množstvo enzýmov, ktoré štartujú všetky pochody v našom tele. Šťava z mladých jačmenných výhonkov je  minerálny kokteil – draslík, vápnik, horčík, železo, sodík, meď, fosfor, zinok a mangán. Mladý jačmeň  obnovuje acidoalkalickú rovnováhu. Pomáha tak pri prekyslení organizmu dôsledkom stresov a nesprávnej výživy. Reguláciou zásaditosti upravuje priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi.  
Mladá pšenica 
Zelená vňať pôsobí priaznivo pri rôznych zdravotných problémoch. Osviežuje organizmus a dodáva energiu. Na druhej strane pôsobí aj na kvalitu spánku. Pomáha pri chudokrvnosti, podporuje funkciu pečene a detoxikuje. Pôsobí pozitívne  na celú tráviacu sústavu. Predstavuje najrozmanitejšiu kombináciu minerálov, vitamínov a stopových prvkov.   
Mladá ďatelina
Sila ďatelinky sa skrýva už aj v názve „ alfa-alfa“, znamená otec všetkých potravín. V prírodnom liečiteľstve je  známa už  niekoľko storočí na rôznych kontinentoch. Jej zaujímavosťou je aj to, že korene tejto drobnej rastlinky zasahujú do hĺbky niekedy aj 20 metrov. Vďaka tomu sa dostanú k živinám i na vyprahnutej pôde a nám užívateľom poskytnú najbohatší zdroj  minerálnych látok.