Aloe vera a zvieratá

Tak, ako priaznivo pôsobí aloe vera na zdravie človeka, pôsobí aj na všetky živé tvory. 
Ja nemám domáce zvieratá, ale zo skúseností mojím kamarátov viem, že používanie aloe vera je bezpečné a veľmi účinné. Nie sú stanovené žiadne pevné pravidlá, ani dávky. Dávka sa môže podať jednorázovo, alebo denná dávka môže byť rozdelená do dvoch, alebo aj viac dávok.

Pridajte do potravy / vody:
Aloe gél sa môže  priamo podať do ústneho otvoru, do potravy, alebo do pitnej vody. Akékoľvek jedlo, alebo voda neskonzumovaná tento deň by mali byť vyhodené a nahradené čerstvým jedlom, alebo vodou obsahujúcu novú dávku aloe vera.
Podávajte na prázdny žalúdok:
Môže byť vhodnejšie podávať aloe gél na prázdny žalúdok, ale pravdu povediac to pri práci so zvieratami nie je vždy praktické.
Zvyšuje účinnosť ďalších liekov:
V niektorých prípadoch bolo tiež zaznamenané, že aloe vera umocňuje (zvyšuje) aktivitu veterinárnych prípravkov, ktoré zvieratá ju užívajú.
Žiadne vedľajšie účinky:
Nezávislý výskum nepreukázal žiadne toxické vedľajšie účinky v priebehu používania prípravkov z aloe vera, a preto žiadne vedľajšie účinky neboli nájdené ani u zvierat.
Liečte príčinu:
Pri používaní doplnkových produktov, ako je aloe vera, je vždy dôležité zistiť príčinu akéhokoľvek problému, od ktorého sa snažíme zvieraťu pomôcť. Napr. ak má zviera blchy, aj napriek tomu, že aloe vera je vynikajúca pri ekzémoch a podobných dermatitídach, nezničí ich a je nutné použiť veterinárny prípravok na ich vyhubenie.

Liečebná kríza :
Pri orálnom používaní aloe gélu proti kožným problémom si môžete v niektorých prípadoch všimnúť takzvanú krízu pri liečení. Stáva sa to predovšetkým pri kožných problémoch, pretože aloe vera zvyšuje tempo hojenia pokožky. To spôsobuje koncentráciu liečebného obdobia do kratšieho času. Symptómy kožnej iritácie môžu preto často vyzerať na prvý pohľad horšie, než dôjde k zlepšeniu. Kríza môže trvať od 5 do 10 dní.