Zdravé srdce

Vaše srdce sa vám poďakuje, ak mu doprajete špeciálny prášok, vytvorený tak, aby sa dokonale rozpustil v Aloe vera šťave alebo v inej tekutine a poskytol tak organizmu výživné látky potrebné pre zdravú funkciu srdcovocievneho systému. 
Prípravok podporuje zdravú hladinu homocysteinu, dodáva koenzým Q10 (CoQ10) pre správne fungovanie buniek a antioxidanty potrebné pre zdravé srdce.

Koenzým Q10 je prirodzene sa vyskytujúca látka a tvorí súčasť mnohých enzýmov. 
Nachádza sa prakticky v každej bunke človeka ale hlavne v tých, ktoré najviac pracujú a sú náročné na energiu. 
Dodáva energiu pre prácu srdca a posilňuje srdcový sval, urýchľuje látkovú výmenu, pôsobí ako silný antioxidant a tak redukuje poškodenie buniek. CoQ10 chráni pred civilizačnými chorobami vrátane rakoviny, predchádza rýchlemu starnutiu, únave, stresu a priaznivo pôsobí na imunitný systém. Spomaľuje upchávanie ciev, znižuje krvný tlak, upravuje rytmus srdca, pomáha pri hojení rán a paradentóze. Užíva sa i pri liečbe porúch mozgových činností vrátane Alzheimerovej choroby.
Jeho dávka prijímaná z potravy je príliš nízka, takže hlavným zdrojom CoQ10 je jeho biosyntéza v pečeni. Po 30 roku života začína jeho produkcia slabnúť. Bez CoQ10 sa preruší tvorba energie.

Extrakt z hroznových jadierok obsahuje množstvo látok, ktoré môžu zdraviu skutočne osožiť. Flavonoidy v extrakte posilňujú imunitný systém a bojujú proti voľným radikálom a zároveň regenerujú poškodenú bunkovú blanu. Jeho používanie sa odporúča pri alergiách aj pri prevencii srdcových a nádorových ochoreniach

Kurkuma sa používa ako liek, korenie i farbivo. Za žlté sfarbenie je zodpovedný flavonoid kurkumín, antioxidant, ktorý má pozitívny účinok na srdcovocievny systém. Účinne znižuje oxidáciu tukov v krvi. Okrem toho rozširuje cievy. Podporuje funkciu vnútorných orgánov, povzbudzuje trávenie, znižuje hladinu cholesterolu v krvi a chráni tak pred vznikom srdcového infarktu a mozgovej mŕtvice. Kladne pôsobí i na psychiku človeka. Zmierňuje zápaly kĺbov a bolesť pri reumatickej artitíde.

Kadidlovník /boswellia serrata/ Pripisujú sa mu antibakteriálne, protireumatické a protinádorové účinky. V tradičnej ajurvédskej medicíne sa extrakt z kadidlovníka používa na liečbu srdcovocievnych ochorení, hemoroidov a na podporu pečene. Výsledky súčasnej medicíny plne podporili pozitívne účinky na pečeň. Extrakt z kadidlovníka výrazne znižuje hladinu cholesterolu a triglyceridov v krvi a chráni cievy pred arterosklerózou. Veľmi dobré výsledky sa dosiahli aj pri liečbe osteoartrózy, crohnovej choroby, ulceróznej kolitidy a prieduškovej astmy.

Výťažok z listu olivovníka európskeho. V ľudovom liečiteľstve listy z olivovníka podávali napríklad pri horúčke, malárii a tiež ako omladzujúci prostriedok potláčajúci starnutie pleti. Hlavnou zložkou je eleuropein, ktorý pôsobí antioxidačne. Jeho priaznivý efekt bol preukázaný pri zvýšenom krvnom tlaku. Vykazuje tiež protizápalové účinky, ale pôsobí aj proti niektorým druhom baktérií. Obmedzuje možnosť vzniku aterosklerotických platov a predchádza tým ochoreniam, ktoré vznikajú na podklade aterosklerózy.

Sójový lecitín účinne podporuje zdravie, dobrú fyzickú aj duševnú kondíciu. Prečisťuje steny ciev a posilňuje činnosť srdcového svalu.

Vyvážená kombinácia vitamínov skupiny C, E, B, horčíka a chrómu.
  • Vitamíny C a E sú najlepšie prírodné antioxidanty a ich účinok udržuje zdravé všetky artérie, ale najmä tie, ktoré vyživujú srdce. Súčasné užívanie oboch týchto vitamínov zvyšuje účinok koenzýmu Q10. Okrem toho vitamín E stabilizuje bunkovú membránu srdcovej svaloviny, zabraňuje degenerácii ciev a upravuje priľnavosť krvných doštičiek, čo pomáha predchádzať krvným zrazeninám a infarktom. 
  • Vitamíny skupiny B pôsobia ako katalyzátory chemického spaľovania. Spolu s vitamínom B12 je kyselina listová B9 nevyhnutná pre tvorbu červených krviniek, liečbu chudokrvnosti . Prospieva nervovému systému a jej užívanie môže napomôcť k celkovému emocionálnemu zdraviu.
  • Horčík je súčasťou takmer všetkých enzýmov. Spomaľuje postup artériosklerózy, udržiava pravidelný rytmus úderov srdca a zabraňuje infarktu. Nedostatok horčíka zapríčiňuje nervozitu a podráždenosť, dokonca kŕče a záchvaty.
  • Chróm je esenciálnym stopovým prvkom. Jeho nedostatočná hladina v organizme sa dáva do súvislosti s nadváhou, cukrovkou a zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi. Tieto príznaky chróm odstraňuje, podporuje správny metabolizmus cukrov a tukov, pomáha regulovať a stabilizovať hladinu krvného cukru, pomáha tlmiť chuť na sladké.


Na základe uvedeného môžeme konštatovať, že túto zmes sa odporúča užívať 
  • ako prevencia v situáciách, kedy sa očakáva nadmerné zaťaženie, napríklad zvýšená telesná aktivita, jarná únava, dovolenka a letné obdobie. 
  • Prípravok je nevyhnutný pre správnu činnosť srdca, správnu funkciu svalov a nervov, a reguluje telesnú váhu. 
  • Podporuje imunitný systém, potlačuje prejavy alergických reakcií, má priaznivý vplyv na rekonvalescenciu po operáciách a napomáha hojeniu rán.

Doporučuje sa užívať ráno pri raňajkách. Občas sa stáva, že niektorí ľudia pociťujú príliš veľa energie. Preto sa neodporúča pred spaním.

Pri pravidelnom užívaní dochádza k revitalizácii organizmu, obnoveniu jeho nedostatočných funkcii a zvýšeniu psychickej aj fyzickej výkonnosti

SHOP