Sila antioxidantov

Betakarotén je provitamínom vitamínu A. Na rozdiel od vitamínu A pri betakaroténe nehrozí jeho predávkovanie a vedľajšie účinky nie sú v podstate známe. Vysoké dávky však môžu spôsobiť žltkasté sfarbenie kože (podobne, ako nadmerná konzumácia mrkvy u detí), ale po prerušení užívania sa toto sfarbenie stratí. . Vyskytuje sa napríklad v rebarbore, mrkve, špenáte, melóne či marhuliach.

Významnou vlastnosťou betakaroténu pre náš organizmus je jeho antioxidačný účinok.
Vďaka betakaroténu bude vaša pleť lepšie pripravená na opaľovanie a slnečné lúče bude znášať lepšie, bez zbytočných spálení a iných nepríjemností.
Preto je vhodným doplnkom pred a v priebehu letnej sezóny
Výsledkom bude pekne opálená zdravá pokožka a z opálenia sa budete môcť tešiť o niečo dlhšie, než bez tohto pomocníka. Betakarotén pomáha tiež predchádzať tvorbe vrások a obmedzuje proces starnutia pokožky.
Vhodný je aj na udržanie dobrého zraku, blahodarne pôsobí pri očných ťažkostiach. Preto je užívanie betakaroténu odporúčané najmä u ľudí trpiacich syndrómom „unaveného oka“. Ten vzniká v dôsledku zvýšenej námahy pri práci s počítačom, v miestnostiach s umelým osvetlením, v znečistenom prostredí, u vodičov na dlhých tratiach.
Užívanie betakaroténu sa odporúča nielen v liečebnom zmysle, ale predovšetkým preventívnom.

Je vhodné konzumovať betakarotén vo forme doplnkov výživy v kombinácii so selénom a vitamínom E.
Príjem selénu v severnej Európe za posledné desaťročia výrazne poklesol. Slovenská republika patrí medzi krajiny s nízkou koncentráciou selénu v pôde. Nedostatok môže znížiť odolnosť proti takým ochoreniam ako je rakovina a ochorenie srdca. Selén je nevyhnutný pre tvorbu aktívnej formy hormónu štítnej žľazy, pre zdravú pokožku a vlasy a pre zachovanie normálneho zraku. Je nenahraditeľný pre telo ako antioxidant. Obzvlášť nápomocný je selén pri liečbe rakoviny hrubého čreva. Tá je jednou z hlavných príčin úmrtí na Slovensku i vo svete.

Vitamín E, v tuku rozpustný vitamín, je vynikajúcim výživovým doplnkom pre zdravú pokožku. Vitamín E sa považuje za účinný antioxidant. Ovplyvňuje tvorbu červených krviniek, zúčastňuje sa obnovy a rastu svalovej hmoty a ďalších tkanív. Je dôležitý pre prevenciu samovoľných potratov, má účinok na plodnosť a potenciu. Podporuje činnosť pohlavných žliaz. Spomaľuje proces starnutia buniek a tkanív preto sa pridáva aj do kozmetických prípravkov.

Potešte vaše telo touto silnou trojicou pre krásu a zdravie.