Môj naj čaj


Teplý či studený, ráno či večer...tento chutný bylinkovo- korenistý čaj očarí takmer každého lahodnou jemne sladkastou chuťou, vôňou  a unikátnym zložením.

Zloženie:
ŠKORICA (Čína)
POMARANČOVÁ KÔRA (USA)
KLINČEKY (Madagaskar)
NOVÉ KORENIE (Jamajka)
ĎUMBIER (Čína)
KARDAMÓN (Guatemala)
FENIKEL (Egypt)
RUMANČEK (Egypt)
ČERNICA (Európa)
GYMNEMA SYLVESTRE (India)
KVETY ALOE VERA

1.ŠKORICA: má tonizačné účinky ,zahrieva organizmus, zlepšuje cirkuláciu krvi a trávenie. Má tiež protivírusové účinky, znižuje hladinu cukru v krvi a pomáha detoxikovať organizmus. Tradičná čínska medicína používa škoricu na odstraňovanie bolestí z chladu, zlepšenie cirkulácie krvi a vitálnej energie, zlepšenie zraku pri reumatizme a bolestiach kĺbov, proti únave. Dopĺňa energiu obličiek, zahrieva slezinu a žalúdok a spriechodňuje a prečisťuje cievy.

2.POMARANČOVÁ KÔRA: má tonizačné účinky, dodáva potravinám chuť a arómu.

3.KLINČEKY: majú aromatické a antiseptické (protimikrobiálne, protihnilobné) účinky a pomáhajú pri mnohých tráviacich problémoch.

4.NOVÉ KORENIE: .zlepšenie trávenia, proti hnačkám a plynatosti a zvýraznenie arómy.

5.ĎUMBIER ( ZÁZVOR): zahrieva organizmus a zlepšuje krvný obeh(napr.studené končatiny),pôsobí preventívne proti prechladnutiu, znižuje toxické a dráždivé účinky rôznych látok na žalúdok, podporuje potenie, uľahčuje vykašliavanie, pôsobí proti kŕčom a dezinfikuje tráviace cesty.

6.KARDAMÓN: -je treťou najdrahšou koreninou na svete! Už v starom Grécku a Ríme sa používal na podporu trávenia a svieži dych. V indickej ajurvéde sa používa pri kašli, prechladnutí, zápale priedušiek, astme a poruchách trávenia. V čínskej medicíne sa používa ako výborné tonikum (pôsobí regeneračne, výživne, posilňuje celý organizmus), pri poruchách močenia, pri impotencii, zvracaní, hnačkách a bolestiach brucha.

7.FENIKEL: -jeho plody využívali pre povzbudzujúce účinky už rímski legionári. Má priaznivé účinky na tráviace a dýchacie cesty, pôsobí mierne močopudne, zlepšuje tvorbu mlieka u kojacich žien.

8.RUMANČEK KAMILKOVÝ: pôsobí spazmolitycky (uvoľňuje kŕče), upokojuje a relaxuje, má protibakteriálne, protiplesňové a protizápalové účinky, zlepšuje trávenie, vplýva na zníženie bolestí a alergickej reakcie na koži a slizniciach.

9.OSTRUŽINA ČERNICOVÁ: má adstringentné (sťahujúce) , protiplesňové a protibakteriálne účinky. V ľudovom liečiteľstve sa používa proti hnačkám, bielemu výtoku a silnej menštruácii. Má priaznivé účinky na trávenie, pri cukrovke – diabetes.

10.GYMNEMA SYLVESTRE: rastie v niektorých oblastiach Indie, v Európe je málo známa-nemá ani slovenský názov. V indickej ajurvédskej medicíne sa listy už niekoľko storočí používajú na reguláciu hladiny cukru v krvi. Ovplyvňovaním chuťových pohárikov znižuje chuť na sladké, potláča vstrebávanie cukru (čím pomáha znižovať hladinu cukru v krvi) a zároveň stimuluje tvorbu a regeneráciu pankreatických buniek, ktoré produkujú inzulín.

11.KVETY ALOE VERA: pôsobia harmonizačne na jednotlivé zložky čaju a veľmi vhodne pripravia organizmus na detoxikáciu tela s  Aloe Vera.

POUŽITIE 

Zlepšuje trávenie, zmierňuje bolesti a kŕče, zahrieva organizmus, pomáha pri zápaloch rôznych orgánov, posilňuje a regeneruje orgány, pomáha rozpúšťať a vyplavovať z organizmu toxické a odpadové látky, potláča hlad a chuť na sladkosti, normalizuje hladinu cukru v krvi.
TEPLÝ čaj upokojuje
STUDENÝ  naopak povzbudzuje, pomáha „prebudiť sa“

PRÍPRAVA ČAJU

Z jedného nálevového vrecka  pripravíme  1,5 – 2 litre aloe čaju vylúhovaním min.20 – 30 min. Veľmi dôležitou súčasťou čaju sú práve prchavé silice, je dôležité nádobu počas lúhovania prikryť a kvapôčky opatrne striasť späť do čaju. Čaj nikdy nerobme do kovovej nádoby, nepoužívajme kovové lyžičky. Čaj možno piť priebežne počas celého dňa, hlavne však v doobedňajších hodinách. Večer ho zohrejme, aby ukľudňoval a nepime z neho večer veľa, lebo pôsobí močopudne. Ak ho chceme ochutiť, nepridávajme cukor, lebo tým by sme výrazne znehodnotili pozitívne účinky čaju.
25 vrecúšok = 25 dňová detoxikačná a regeneračná kúra.

  E-SHOP