Život sa nezačína pôrodom...

Každá zdravá žena túži byť matkou, túži dať život bábätku. Ten život sa ale nezačína pôrodom.

Prísun správnych živín pre dieťa počas tehotenstva a v prvých mesiacoch života je rozhodujúci pre jeho zdravie a intelektuálny vývoj pre zvyšok jeho života!
A nie len to.
Je veľmi potrebné prízvukovať dôležitosť prípravy na plánované tehotenstvo u oboch rodičov pár mesiacov dopredu. Touto prípravou sa vieme vyhnúť väčšine problémov pred a počas tehotenstva. Ak nie je zabezpečené vhodné „ prostredie“ pre nový život, organizmus ženy sa môže brániť až do takej miery, že nepripustí tehotenstvo.
Pokiaľ do 2 rokov nedôjde k otehotneniu, hovoríme o neplodnosti.  Podľa najnovších poznatkov je problém v  40%-tách u žien, v 40%-tách u mužov, a na 20% u oboch.

Často sú  snažilky a mamičky presvedčené, že sa stravujú dobre, ale prieskumy ukazujú niečo iné. Telo je zanesené škodlivinami, zvyškami liekov, častá je hormonálna nerovnováha, zápaly, infekčné ložiská, chýbajú vitamíny, minerály...
Úprava stravy, prípadná detoxikácia, doplnenie chýbajúcich živín je v dnešnej dobe priam nevyhnutnosťou.
Mne a mojím kamarátkam sa najviac osvedčila šťava z aloe vera obohatená brusinkami. Okrem toho, že detoxikuje dodá aj potrebné živiny. V kombinácii s brusinkami je ideálnym pomocníkom pre maternicu, pohlavné orgány a močové cesty. Osvedčilo sa aj pri neplodnosti v kombinácii s materskou kašičkou, čo je veľmi dobrá správa pre budúce mamičky. 
Ak mamička užívala aloe vera pred tehotenstvom a detoxikáciu má za sebou, potom môže pokračovať v užívaní aj počas gravidity.  
Počas tehotenstva platí: dvakrát dobre namiesto dvakrát veľa! Energetická spotreba, čiže spotreba kalórií, sa počas tehotenstva pohybuje len cca. 20 % nad spotrebou v „normálnom“ prípade. Nie je dôvod na prejedanie sa a priberanie!
Spotreba minerálov, stopových prvkov a vitamínov je však silne zvýšená!!!
Aloe vera obsahuje množstvo potrebných látok. Vhodné sú aj  prírodné multivitamíny z ovocia a zeleniny. Zelené výhonky pomáhajú hlavne v prvom trimestri na predchádzanie rannej nevoľnosti. Vhodné sú aj prírodné minerály z morského dna, lebo ich vstrebateľnosť je výborná. Mimoriadne dôležité sú aj nenasýtené mastné kyseliny v prvom trimestri, ale aj počas celého tehotenstva pre intelektuálny vývoj dieťaťa, tvorbu šedej mozgovej hmoty, cievneho systému, zásobovanie placenty krvou.
Dojčenie je prirodzený spôsob výživy bábätiek po príchode na svet. Ak sa dojčenie úspešne naštartovalo, nie je potrebné bábätka dokrmovať. Mamičky by mali naďalej dbať o vyváženú stravu a zvýšený prísun živín ( vitamínov, minerálov...)  a tak zabezpečiť zdravie sebe aj svojmu bábätku.