Voňavé jahody


Vedeli ste o tom, že aróma jahôd patrí medzi najzložitejšie?
V laboratóriách nie je možné zostrojiť túto vzácnu a 
liečivú zmes :-)
Červená farba je spôsobená rastlinnými  polyfenolmi, ktoré sú silné antioxidanty. Vysoký obsah ovocných kyselín majú  dezinfekčné účinky a zlepšuje strebávanie železa.
Jahody sú zdrojom vitamínu C, vitamínov skupiny B, obsahujú železo, draslík, fosfor, mangán a meď.
Obsahujú fruktózu, ktorá pre využitie v tele nepotrebuje inzulín a tiež chróm, ktorý je pre spracovanie cukru v organizme dôležitý. Preto je vhodný aj pre diabetikov a aj pri chudnutí.
Jahody obsahujú vzácne triesloviny a flavonoidy, ktoré pôsobia na organizmus blahodárne. Majú antibakteriálne účinky, posilňujú imunitný systém a chránia pred nádorovými bunkami


Ja osobne ich mám najradšej bez úpravy. Ale hodia sa aj na všelijaké pochúťky, dezerty, koktaily...
Dnes som si pripravila mliečno - jahodový koktail s vanilkovým Lite práškom. To je dobrôtka!