Aloe vera a zvieratá

Tak, ako priaznivo pôsobí aloe vera na zdravie človeka, pôsobí aj na všetky živé tvory. 
Ja nemám domáce zvieratá, ale zo skúseností mojím kamarátov viem, že používanie aloe vera je bezpečné a veľmi účinné. Nie sú stanovené žiadne pevné pravidlá, ani dávky. Dávka sa môže podať jednorázovo, alebo denná dávka môže byť rozdelená do dvoch, alebo aj viac dávok.

Pridajte do potravy / vody:
Aloe gél sa môže  priamo podať do ústneho otvoru, do potravy, alebo do pitnej vody. Akékoľvek jedlo, alebo voda neskonzumovaná tento deň by mali byť vyhodené a nahradené čerstvým jedlom, alebo vodou obsahujúcu novú dávku aloe vera.
Podávajte na prázdny žalúdok:
Môže byť vhodnejšie podávať aloe gél na prázdny žalúdok, ale pravdu povediac to pri práci so zvieratami nie je vždy praktické.
Zvyšuje účinnosť ďalších liekov:
V niektorých prípadoch bolo tiež zaznamenané, že aloe vera umocňuje (zvyšuje) aktivitu veterinárnych prípravkov, ktoré zvieratá ju užívajú.
Žiadne vedľajšie účinky:
Nezávislý výskum nepreukázal žiadne toxické vedľajšie účinky v priebehu používania prípravkov z aloe vera, a preto žiadne vedľajšie účinky neboli nájdené ani u zvierat.
Liečte príčinu:
Pri používaní doplnkových produktov, ako je aloe vera, je vždy dôležité zistiť príčinu akéhokoľvek problému, od ktorého sa snažíme zvieraťu pomôcť. Napr. ak má zviera blchy, aj napriek tomu, že aloe vera je vynikajúca pri ekzémoch a podobných dermatitídach, nezničí ich a je nutné použiť veterinárny prípravok na ich vyhubenie.

Liečebná kríza :
Pri orálnom používaní aloe gélu proti kožným problémom si môžete v niektorých prípadoch všimnúť takzvanú krízu pri liečení. Stáva sa to predovšetkým pri kožných problémoch, pretože aloe vera zvyšuje tempo hojenia pokožky. To spôsobuje koncentráciu liečebného obdobia do kratšieho času. Symptómy kožnej iritácie môžu preto často vyzerať na prvý pohľad horšie, než dôjde k zlepšeniu. Kríza môže trvať od 5 do 10 dní.

Kožné problémy

Choroby kože: akné, vyrážky, lupienka, ekzémy, rakovina kože, bercové vredy, poranenie kože, bradavice, kurie oká, alergie kože, materské znamienka, pehy, svrbenie kože, zhrubnutie kože, lúpanie kože, lupiny, potenie sa, opuchy kože., strpčujú život mnohým, inak zdravým a aktívnym ľuďom. Pôvod týchto kožných porúch je rôzny – niekedy majú genetický základ inokedy ich podnietia vonkajšie faktory. Kožné lieky niekedy pomôžu, ale kožu ozdravíme len celkovým zlepšením stavu vnútorných orgánov, predovšetkým žalúdka a čriev.
Ideálne je, pokiaľ môžeme tieto neduhy zvládnuť prostredníctvom prírodných látok napríklad byliniek. 
Nam sa osvedčilo aloe vera a viac o tom si možete prečitať TU

Širokospektrálne pôsobenie liečivých účinkov Aloe vera dokáže nahradiť účinky veľkého množstva jednotlivých liečivých bylín a dodať organizmu dôležité minerály, enzýmy a vitamíny, ktoré sú potrebné na odstránenie príčin kožných onemocnení. Pomáha vnútorne ale zároveň svojimi vynikajúcimi hydratačnými vlastnosťami a dezinfekčným účinkom zmierňuje priebeh týchto chorôb aj pri aplikácii priamo na kožu.


Kedy čo?

Uvediem niekoľko príkladov, kedy aké produkty sa nám osvedčili. Ak si všimnete, opakujú sa skoro tie isté. Nebude ťažké zvoliť si vhodnú kombináciu ani vtedy, ak váš problém nenájdete:

Akné : Aloe vera vnútorne, zelený jačmeň, pravidelné umývanie Aloe mydlom, raz za týždeň aloe peeling, z krémov aloe želé a propolisový krém s aloe vera

Afty: Aloe vera vnútorne, korenistý čaj s kvetmi aloe vera, aloe želé

Bradavice: Aloe vera vnútorne, aloe želé

Citlivá koža na slnko: Aloe vera vnútorne, Betakarotén+Selén+E vitamín, pred a po slnení sprej z aloe vera, pred obaľovaním Opaľovací krém aspoň 30 faktor!!!

Ekzém: korenistý čaj s kvetmi aloe vera, Aloe vera vnútorne, probiotiká, obklady  s aloe vera, z krémov aloe želé a propolisový krém.

Herpes: aloe želé, tyčinka z aloe vera

Materské znamienko (zhubné) : Aloe vera vnútorne, Betakarotén+Selén+E vitamín, Lýcium, aloe želé

Ovčie kiahne: aloe želé

Pásovy opar: Aloe vera vnútorne, korenistý čaj s kvetmi aloe vera, cesnak, propolis, obklad  s aloe vera, natierať najprv aloe želé a potom propolisovým krémom.

Popáleniny: sprej z aloe vera často, po 30 minútach miesto prekryť aloe želé

Popraskané pery, kútiky: vynikajúco ošetrí  tyčinka z aloe vera

Psoriáza: dlhodobo Aloe vera vnútorne, korenistý čaj s kvetmi aloe vera , Omega 3,6,9 mastné kyseliny, Betakarotén+Selén+E vitamín, pravidelné umývanie Aloe mydlom, striekať  sprej z aloe vera, z krémov aloe želé alebo propolisový krém

Rany a jazvy:  sprej z aloe vera, natierať aloe želé

Ruža: Aloe vera vnútorne,  sprej z aloe vera, aloe želé

Vred predkolenia, preležaniny: Aloe vera vnútorne, korenistý čaj s kvetmi aloe vera, Propolisový krém do rany, okraje ošetrovať aloe sprejom.

Zlatá žila: Aloe vera vnútorne, Omega 3,6,9 mastné kyseliny,  tyčinka z aloe vera



Odporúčam používať tieto  šetrné a vhodné prípravky v každom kroku dennej starostlivosti aj ako prevenciu.

VITAL 5

Moderný životný štýl a stravovacie návyky spôsobujú, že mnohí trpia nutričným deficitom. Výskumy potvrdzujú, že neprijímame denne dostatočné množstvo základných živín. Žijeme v hojnosti a predsa naše telo trpí. Navyše  je bombardované znečisteniami zo životného prostredia, fyzickým a mentálnym stresom.
Ako sa cítiť skvele ?
Riešením je jesť zdravo, cvičiť, myslieť pozitívne a plus extra podpora vo forme kvalitných prírodných doplnkov. 

Forever prichádza s balíkom špičkových produktov pod názvom VITAL 5.

Balenie obsahuje:
4 ks Forever Aloe Vera Gel
1 ks Forever Daily
1 ks Forever Active Probiotic
1 ks Forever Arctic Sea
1 ks ARGI+

Táto kombinácia zabezpečuje dostatočnú výživu buniek, tkanív a životne dôležitých orgánov, podporuje optimálnu rovnováhu črevnej flóry a zároveň zabezpečuje aj dôkladné odstránenie odpadových látok z nášho tela.

Ja som si už svoj balík kúpila...a čo Ty? 

medvedí cesnak 2

Ako sa tešiť z medvedieho cesnaku čo najdlhšie?
Okrem mrazenia som urobila medvedí cesnak v oleji (môžme pridať aj soľ), v horčici (zvolila som si dijonsku) a pripravila som skvelú nátierku zo slnečnicových semien (mleté slnečnicové semiačka, sušené paradajky, medvedí cesnak, soľ)
V chladničke vydržia viac dní až týždne.. 





viac tu

brownies

CVIKLOVÉ BROWNIES:
Niekomu môže vadiť cviklová príchuť, ale verte mi, je to výborný koláčik :-)

Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády a 100 g masla. Do horúcej zmesi pridáme na jemno nastrúhanú väčšiu cviklu a všetko spolu rozmixujeme do hladka.
V druhej nádobe vyšľaháme 3 vajíčka  s trstinovým cukrom (100 g )  a primiešame čokoládovo-cviklovú zmes.
Na záver pridáme 100 g celozrnnej múky, 50 g karobu a lyžičku jedlej sódy. Celé to spolu mixneme ešte raz, vlejeme do vymastenej formy,  posypeme malými kúskami orieškov a čokolády, ktoré jemne zatlačíme do cesta. Pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.


Jednozrnka

Jednozrnka je prvá pšenica ľudstva.
Predpokladá sa, že sa pestovala už pred 10 000 rokmi a z nej sa postupne kultivovali ďalšie odrody. Nové odrody majú väčší výnos  a lepšie  pekárenské vlastnosti. Jednozrnka sa prestala takmer pestovať, hoci sa jej darí aj pri extrémnych podmienkach a je odolná voči chorobám.
Dnes sa však znova dostáva do povedomia ľudí a získava si späť svoje miesto v jedálničku. Má výborne nutrične zloženie. Obsahuje vysoké percento proteínov, vysoké hodnoty minerálov, stopových prvkov a vitamínov.

Ako prvý receptík som vyskúšala placky z jednozrnky. Nechala som ich cez noc namočené vo vode (niekoľko krát som premyla). Na druhý deň som zliala prebytočnú vodu a zrná rozmixovala.
Dochutila som sušenými bylinkami a vypražila na malom množstve olivového oleja.

Inšpirovali ma títo mládenci :-)


Kapucínka

Minulého roku som ju pestovala prvý krát a už nikdy z našej záhrady nebude chýbať. 
Nie je len krásna a nenáročná, ale celá rastlina je liečivá.
Žlté a oranžové kvety kvitnú na popínavej rastline od júna do októbra  Jedlé sú listy, kvety, korene aj semená. Rastlinka má pikantnú chuť, podobnú žeruche.
Spestrí a dochutí nielen chlebík s maslom a šaláty, ale s kvetinkami môžeme dekorovať každé slané jedlo.  

Na zimu som urobila tinktúru. 
Fľašku som naplnila lístkami a kvetmi do plna a zaliala kvalitnou domácou pálenkou. Po troch týždňoch som tinktúru scedila, dala do menších fľašiek a uložila som na tmavé a studené miesto. 
Jej užívaním cca 20 kvapiek skrátime liečbu choroby a nemusíme siahnuť po antibiotikách.
Zo sušených listov sa dá pripraviť čaj alebo vlasové tonikum.


DEŇ BEZ JEDLA

Sú situácie, kedy si naše telo žiada, aby sme dobrovoľne nejedli - v čase ochorenia, psychického vypätia, v čase, keď sa potrebujeme koncentrovať na prácu, učiť sa …

Podporuje samo liečenie, pomáha očistiť telo, upokojiť a rozjasniť myseľ, zlepšiť koncentráciu, výkonnosť.
S hladovaním začnime až vtedy, keď sme presvedčení o jeho blahodarných liečivých účinkoch a vopred sa tešíme na príjemné pocity znovu získania zdravia a vitality. Keď nevnímame pocit hladu ako trápenie a odriekanie, nemáme obavy, strach a negatívne predstavy o dôsledku hladovania.

Pri hladovaní prebiehajú procesy očisty omnoho rýchlejšie a životná sila, ktorú bežne potrebujeme na trávenie potravy, pomáha vylučovať z tela nečistoty.

Pozitívne účinky hladovania (pôstu) na náš organizmus:


-strácame podkožnú tukovú vrstvu
-znížená záťaž organizmu posilňuje srdce, zlepšuje sa krvný obeh, kvalita krvi, rastie počet červených krviniek
-telo využíva bielkoviny rozptýlené v cievach, čo má omladzujúci účinok na celý organizmus, odvápňujú sa cievy a zvyšuje sa ich priechodnosť
-žalúdok a črevá odpočívajú a obnovujú sily, zlepšuje sa ich tráviaca a vylučovacia schopnosť, najrýchlejšie a najprirodzenejšie sa čistia od baktérií a nečistôt
-žalúdok sa sťahuje - získa svoju pôvodnú veľkosť, pružnosť a polohu, strácame nadmernú chuť do jedla
-čistia sa obličky aj pečeň, z pľúc sa strácajú usadeniny, hlieny a nečistoty
-čistia sa zmyslové orgány, zlepšuje sa citlivosť všetkých zmyslov
-regeneruje sa mozog a celý nervový systém, zlepšuje sa pamäť, intuícia a koncentrácia, myslenie je bystrejšie,

Ak chceme vyskúšať pozitívne regeneračné a omladzujúce účinky pôstu prakticky, skúsme začať s jedným dňom v týždni. Deň pred pôstom si pripravíme ľahko stráviteľné jedlá z obilovín, zeleniny a ovocia (večeru najneskôr o 18.00 hodine); zo stravy vylúčime živočíšne bielkoviny (jedlá z mäsa, vajec, mlieka a mliečnych výrobkov), pretože najviac zaťažujú trávenie a znečisťujú organizmus

Počas pôstneho dňa veľa pijeme. Pitím pomáhame organizmu premývať tkanivá a vylúčiť nahromadené odpadové látky. Ak užívame akékoľvek lieky, poraďme sa vopred s lekárom.

Počas pôstu sa nevyhýbajme práci ani pohybu – podľa zásady: menej a často a doprajme si čerstvý vzduch; ak máme pocit slabosti, nakrátko si ľahnime; nemajme strach z pôstu ani vtedy, ak sme chudí - prečistením organizmu a lepším vstrebávaním potravy môžeme dokonca pribrať na optimálnu hmotnosť

Priaznivý účinok „dňa bez jedla“ pocítite hneď a počas ďalších dní. Najpravdepodobnejšie sa však citeľné výsledky ukážu, ak sa tieto „voľné dni“ stanú súčasťou nášho životného rytmu, návykom ba dokonca potrebou. A to bude znamením, že náš organizmus prijal očistu ako prirodzené právo a príjemnú povinnosť. Vnútorná čistota organizmu neprichádza naraz, veď organizmus znečisťujeme často celé roky.