Mám rada toto obdobie. Iba sa prejdem záhradou a už mám
plný košík enzýmov.
Zelené klíčky a rastlinky, zrelé ovocie a zelenina darujú nám nielen
vitamíny, minerály ale aj dôležité enzýmy, ktoré štiepia stravu na jednoduchšie
zložky. Bez enzýmov nie je možné delenie buniek. Bez nich by nebol možný život
Keďže vekom schopnosť nášho tela vytvárať enzýmy ubúda, ubúda
aj životná sila.
Hovorí sa, že dĺžka života je nepriamo úmerná rýchlosti, s
akou sa vyčerpáva enzýmová zásoba organizmu. Preto je dôležité prijímať dostatočné množstvo z potravy
a naše telo opäť pocíti príliv
životnej energie.
Surová strava dodá organizmu dostatok enzýmov pre zdravý život.
Varená strava, práve naopak, berie ich telu, aby bolo
schopné varenú stravu stráviť.
Preto konzumujte surovú stravu vo forme zeleninových šalátov
s bylinkami. Zeleninovú prílohu môžete jesť skoro ku každému jedlu.
A miesto sladkostí si pochutnajte radšej na ovocí.
A miesto sladkostí si pochutnajte radšej na ovocí.
Jahody z našej záhrady.
Možno ste už počuli, že aróma
jahôd patrí medzi najkomplikovanejšie. V
laboratóriách nie je možné namiešať túto vzácnu a liečivú zmes, ktorá pozostáva
z vyše 300 známych a ďalších neznámych látok. Táto mnohorakosť môže byť jednou
z príčin alergie. Preto opatrnosť pri prvom zavádzaní jahôd do jedálneho lístka
je namieste.
V aróme a v červenom farbive nájdeme vzácne polyfenoly,
triesloviny a bioflavonoidy, ktoré pôsobia na imunitu a chránia pred voľnými
radikálmi. V jahodách nájdeme vitamíny C, A, E, vitamíny skupiny B a
minerálne látky, hlavne draslík, fosfor, horčík, vápnik a v menšom množstve
látky, ktoré nebývajú v bežnom ovocí bežné, ako sú bór, fluór, kobalt a
molybdén.
Jahodový bozk: pohár jahôd rozmixujeme (objem sa zmenší) a doplníme minerálkou alebo prírodným energetickým nápojom FAB.