Domáci chlieb |
S myšlienkou kúpy domácej pekárničky som sa zahrávala
dlhšiu dobu. Vraj nasypeš a je to...
Zaujímavé je, že chlebík sa nám nikdy nezunuje, nikdy sa ho
neprejeme. A ako hovorieval môj dedko: „Ak máme doma chlieb, nemusíme sa báť hladu.“
Smutné je iba to, že popri obrovskom výbere rôznych typov chlebíka s kvalitou si nemôžeme byť až tak istí. Často je biely chlieb prifarbený a vytvára dojem celozrnného výrobku.
Popri základných zložkách sa objavuje v zmesi čoraz
viac prídavných látok, škaredo povedané „chemikálie“
Dozrel čas, aby sme začali s
pečením. Z kvalitnej múky, bez droždia ( z kvásku) a s rôznymi semiačkami
a bylinkami.
Dala som sa do hľadania vhodného receptu na nete a zistila
som, že pekárničku zatiaľ nepotrebujem.
Čas a chuť mám.
A keď do prípravy dám aj svoje srdce a energiu z rúk, tak chlebík bude ešte lepší.
A keď do prípravy dám aj svoje srdce a energiu z rúk, tak chlebík bude ešte lepší.
Vydaril sa nad moje očakávanie. Krásny na pohľad, voňavý a chutný.
Je to skvelý pocit, že presne viem, čo chlebík obsahuje. Akú múku, koľko soli, aké semiačka a bylinky.
A žiadne „Éčka“
Je to skvelý pocit, že presne viem, čo chlebík obsahuje. Akú múku, koľko soli, aké semiačka a bylinky.
A žiadne „Éčka“
Teším sa na ďalšie chutné pokusy a osvedčené recepty postupne
uverejním.