Chutná a nenáročná bylinka, ktorú si môžete vypestovať v každej kuchyni.
žerucha |
Obsahuje vitamíny A, B, C, E, K, z minerálnych látok draslík, vápnik, meď,
železo, horčík, jód, fosfor, horčík, chróm...a v neposlednom rade živé enzýmy a chlorofyl.
Celoročne, ale obzvlášť teraz, v tomto sychravom počasí prospeje vystresovanému a vyčerpanému
organizmu.
Prečisťuje krv a zbavuje telo toxínov.
Má pikantnú, mierne štipľavú chuť, mne osobne najviac
pripomína reďkovku.
Nielen dochutí ale aj ozdobí nátierky, šaláty, polievky a
omáčky. Domáci chlebík s maslom a žeruchou sa stáva luxusnou pochúťkou. Tepelne
sa neupravuje.
Pestovanie je veľmi jednoduché. Stačí plytká miska so
zeminou či vatou a nahusto posypať semienkami žeruchy. Žerucha potrebuje
dostatok vlahy, preto podstielku udržujte stále vlhkú.