Vedeli ste o tom, že aróma jahôd patrí medzi najzložitejšie?
V laboratóriách nie je možné zostrojiť túto vzácnu a
liečivú zmes :-)
liečivú zmes :-)
Červená
farba je spôsobená rastlinnými polyfenolmi, ktoré sú silné antioxidanty. Vysoký
obsah ovocných kyselín majú dezinfekčné účinky a zlepšuje strebávanie
železa.
Jahody sú zdrojom vitamínu C, vitamínov skupiny B, obsahujú železo, draslík,
fosfor, mangán a meď.
Obsahujú fruktózu, ktorá pre využitie v tele nepotrebuje
inzulín a tiež chróm, ktorý je pre spracovanie cukru v organizme dôležitý. Preto je vhodný aj pre diabetikov a aj pri chudnutí.
Jahody
obsahujú vzácne triesloviny a flavonoidy, ktoré pôsobia na organizmus blahodárne. Majú antibakteriálne
účinky, posilňujú imunitný systém a chránia pred nádorovými bunkami
Ja osobne ich mám najradšej bez úpravy. Ale hodia sa aj na všelijaké pochúťky,
dezerty, koktaily...
Dnes som si pripravila mliečno - jahodový koktail s vanilkovým Lite práškom. To je dobrôtka!