Cícer ako strukovina obsahuje veľa bielkovín. Ale taktiež je
plná vitamínov a minerálov. Obsahuje hodnotnú vlákninu a dobra správa je, že
zo strukovín najmenej nafukuje.
Vďaka lahodnej orieškovej chuti
sa stáva čoraz obľúbenejšou strukovinou.
Cícerová kaša |
Na druhý deň ho varíme do mäkka spolu s bobkovým listom,
cesnakom a malou cibuľkou. Bobkový list vyberieme a uvarený cícer
rozmixujeme ponorným mixérom.
Podľa chuti posolíme, ochutíme čiernym korením a majoránkou.
Môžeme pridať maslo alebo lyžicu kyslej smotany.
Kaša je veľmi sýta, stačí ak ju ozdobíme osmaženou cibuľou a
zajedáme krajcom čerstvého chleba.
Suroviny: cícer suchý, cibuľa, cesnak, majoránka, korenie mleté čierne, bobkový list, soľ