Cícer

Cícer ako strukovina obsahuje veľa bielkovín. Ale taktiež je plná vitamínov a minerálov. Obsahuje hodnotnú vlákninu a dobra správa je, že zo strukovín najmenej nafukuje.
Vďaka lahodnej orieškovej chuti sa stáva čoraz  obľúbenejšou strukovinou.

Cícerová kaša
Prebratý suchý cícer poriadne prepláchneme vodou a necháme ho do druhého dňa namočiť vo vode.
Na druhý deň ho varíme do mäkka spolu s bobkovým listom, cesnakom a malou cibuľkou. Bobkový list vyberieme a uvarený cícer rozmixujeme ponorným mixérom. 
Podľa chuti  posolíme, ochutíme čiernym korením a majoránkou. Môžeme pridať maslo alebo lyžicu kyslej smotany.

Kaša je veľmi sýta, stačí ak ju ozdobíme osmaženou cibuľou a zajedáme krajcom čerstvého chleba.

Suroviny: cícer suchý, cibuľa, cesnak, majoránka, korenie mleté čierne, bobkový list, soľ