Lasagne pripravujem
na mnoho spôsobov a výsledok vždy stojí za to.
Túto lososovo- špenátovú variantu poznám iba krátko, ale veľmi som si ju obľúbila.
Túto lososovo- špenátovú variantu poznám iba krátko, ale veľmi som si ju obľúbila.
lasagne 1 |
Najprv si pripravíme hustejší bešamel. Rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania prilievame mlieko. Dochutíme soľou, nastrúhaným
muškátovým orieškom a čiernym korením. Môžeme dochutiť aj smotanou. Aby sa
mi netvorili hrudky, používam ponorný mixér.
Špenát:
listy čerstvého špenátu ( v tomto recepte je použitý novozélandsky špenát) podusíme a ochutíme cesnakom a soľou.
Používam údený
losos, ktorý už nijako ďalej neupravujem.
Pláty
lasagní môžeme namočiť do vriacej vody...stačí iba toľko, aby boli tvárne (aby
sa nelámali)
Vrstvenie: Na
spodok zapekacej misy dáme pláty lasagní, vrstvu špenátu, lososa a bešamelu.
Ja robím dve vrstvy. Ukončíme to plátmi lasagní s vrstvou bešamelu a nastrúhaným
syrom.
Dáme zapiecť
na 45 min.
Suroviny:
-bešamelova
vrstva: maslo, mlieko, múka, soľ, muškátový orech, čierne korenie
-špenátová
vrstva: čerstvý špenát, cesnak, soľ, maslo
-údený
losos
-lasagne pláty